sâmbătă, 14 februarie 2015

Pasteluri soft ??? Wow!

         Nu tin minte sa fi lucrat vreodata cu pasteluri moi ,nicimacar sa le incerc . Nu mi-am imaginat ca se pot concepe asemenea minunatii !  Nu prea cunosc multe despre pasteluri , stiu doar ca exista pasteluri moi si pasteruri tari . Este o diferenta intre oil pastel , chalk pastel , creioane cerate , craiola si creioane .

  
   In traducere :  " Sunt confuza . In U.S. ne referim la 2 tipuri de pasteluri cum ar fi : pasteluri ulei si pasteluri tip creta . In UK si Europa  sunt clasificate ca fiind pasteluri moi si tari  - si atunci imi este neclar din toate descriile sunt pasteluri moi ( soft ) diferite de cele tip creta  sau sunt defapt numai pasteluri ulei ( oil ) ?.....( MSMcAuliffe 


      Raspuns :  "  In ambela atat in U.S.  cat si in Europ , pastelurile moi (soft ) sunt cele de tip creta ( chalky ) - cum sunt cele de la UNISON .  Presupun ca termenul de pastel tare ( dur) este de asemenea o denumire universala pentru pastelurile arse ( coapte ) care contin si clei ( un fel de rasina )  in ele . Ele sunt totusi de tipul celor ca si creta doar ca sunt mult mai tari ( dure ) si le gasim de regula in forma cu profil patrat in loc de profil rotund .  Conte Carre crayons ar fi un bun exemplu . ( Nu confundati " creion " cu " creioane cerate tip crayola  , este un cuvant francez pentru " creion " , deci creaza doar confuzie ).
        Pastelurile ulei (oil) sunt complet diferite si din nou cred ca toata lumea foloseste acelasi termeni pentru pasteluri in ulei . Pastelurile in ulei sunt mai degraba asemanatoare cu crayola . Ele au fost inventate  in Franta de Sennelier pentru Picasso . ( Julie Caves ). 
       Gasiti mai multe informatii pe link-ul : http://www.jacksonsart.com/blog/2011/11/07/pastel-painting-overview/        Sophie Amauger: ‘Bec d’Andaine’, Pastel on Card
      Sophie Amauger: ‘Le Passage’, Pastel on Card.
   Ce umbre fabuloase !  Nu credeam ca se poate realiza asemenea perfectiune in pasteluri moi ! Incantator !
     Sophie Amauger and her best friend to share plein air painting experiences with, Marcel Moulin.

    

Niciun comentariu: