miercuri, 11 februarie 2015

Cele mai bune pensule .


   Din recomandarile pictoritei Annemarie Bourke si din experienta mea de pana acum in manuirea pensulelor , cele mai bune pensule pentru pictura in acuareia la sunt cele de la Escoda seria 1430 , sunt un Kolinsky varianta mai ieftina . Kolinsky intr-adevar sunt unele dintre cele mai bunerie de pee pensule din par natural facute din cel mai scump par natural in materie de pensule .
     Eu personal inca nu am pictat cu un Kolinsky , dar folosesec Escoda 1430 .
     Caracteristicele pensulelor Escoda 1430 :
- sunt facute din par sintetic foarte fin , foarte rezistent in timp ;
- varful nu isi pierde forma nici chiar peste 5 ani , daca sunt bine intretinute ;
- parul sintetic este mai durabil decat cel natural ;
 -au o precizie extraordinara si retin o cantitate mare de culoare ;

     Este suficient sa ai in dotare 3 pensule Escoda1430  marime : 8, 12 si 20 , pentru pictura in acuarela si o pensula lata de aproximativ 2 inchi ( 5 cm ) ,este cea lata din imagine , confectionata din par fin de capra .  Aceasta pensula lata Creative este ideala pentru tehnica " wash" - " spalare " , pentru tehnica " wet in wet " - " ud pe ud " sau pentru folosirea vernisurilor .

     Intretinere pensulelor presupune spalarea lor cu sapun natural din uleiuri ( pentru hidratare ) , stergerea usoara a parului prin absortie cu un servetel astfel incat sa formati frumos varful pensulei .Aceste pensule vin cu un tub protector de plastic pentru partea paroasa . Indicat sa pastrati pensulele in aceste aceste tuburi atunci cand calatoriti cu ele pentru a evita deformarea varfului .
      Nu lasati pensulele in borcanul cu apa nici macar pe perioada lucrului . Asezati-le pe un servet la indemana !  Daca aveti suport special  pentru pensule este ideal !

      Sapun natural special pentru pensule puteti gasi la mine, prin comanda . Sapunul il fac eu handmade din ingrediente pure care poate fi folosit chiar si pentru igiena corporala . Contine : ulei de cocos , ulei de masline , ceara de albine cu urme de propolis /sau fara propolis , acid lactic . Sapunul are un exces de grasime tocmai pentru o hidratare mai intensa . Glicerina din sapun este obtinuta natural prin reactia de saponificare dintre uleiuri si soda caustica . Nu contine conservanti artificiali , nu coloranti artificiali si nici parfumuri sintetice .  Preturile sunt in functie de gramaj si cantitate , intre 3 - 7 Ron / bucata .


Un comentariu:

Unknown spunea...

Buna!

Caut de ceva vreme pensule Escoda. Stii cumva de unde as putea sa le comand in Romania?

Merci :)